Home of Marcel, Petra en Lianne

www.VANWORT.net

Tijdens de Duinenrace was het navigeren erg makkelijk en werden meerdere ronden gereden door het duinen gebied van Mersouga zodat het gas op veel plekken tot de stuit open kon!

Tuareg Rallye

De Tuareg Rallye wordt ook wel de kleine Dakar rally genoemd.

Deze auto en motor rally wordt verreden in Marokko en Spanje . De coureurs kunnen inschrijven in de amateur of in de profi klasse waarbij de profi’s langere dag afstanden rijden en meerdere- en zwaardere proeven hebben te verduren dan de amateurs.

Deze rally wordt door veel Dakar rijders gebruikt als training voor de grote Dakar rally, dat blijkt wel uit de winnaar van de 2008 editie; Daniel Willemsen. Daniel is al 7x wereldkampioen zijspancross en heeft ook al meerdere keren Dakar “gedaan”. Vele deelnemers van afgelopen editie stonden ook aan de start van de  Dakar 2009 door Argentinie en Chili.

Het verschil met Dakar is dat de Tuareg is uitgezet als echte motor rally, sommige stukken zijn dan ook simpelweg door een auto niet te doen omdat de route te steil of te smal is voor een auto. Op deze stukken volgen de auto’s in de Tuareg dan ook een andere route.

Ook dit jaar heb ik ingeschreven in de profi klasse en de voorbereiding is al begonnen, voortgang kun je hier volgen:

TUAREG 2009 WEBLOG Ook het verhaal van 2008 kun je daar vinden, het verhaal van 2007 vind je hier:  Tuareg 2007 .